nieuws

Prijs pensioenspecialisten voor Theo Kocken

Branche 2486

Prijs pensioenspecialisten voor Theo Kocken

Theo Kocken is de winnaar van de KPS Award, de tweejaarlijkse prijs van de Kring van Pensioenspecialisten. Kocken, hoogleraar Risk Management aan de Amsterdamse Vrije Universiteit, krijgt de prijs voor zijn bijzondere bijdrage aan het pensioendebat.

De jury is van mening dat Theo Kocken zich op positieve wijze heeft onderscheiden door complexe zaken simpel te vertalen, waardoor hij veel personen bereikt. “Hij probeert op originele wijze te veranderen, draagt bij aan oplossingen en spreekt zowel de gevestigde als de nieuwe orde aan.”

Documentaire Boom-Bust-Boom
Illustratief daarvoor vonden ze de documentaire Boom-Bust-Boom, die hij samen met Terry Jones (Monty Python) heeft gemaakt. “Daarin geeft hij op toegankelijke wijze inzicht in de geschiedenis van de economie, de beleggingsmarkten en de economische modellen. Hij stelt niet alleen de betrekkelijkheid van modellen aan de kaak maar draagt ook oplossingen aan en vertaalt deze naar pensioenen. Bij de gedachtenvorming over ons toekomstige pensioenstelsel zijn een dergelijke ‘down to earth’ benadering en creatieve input zeer waardevol.”

De prijs werd uitgereikt tijdens het 25-jarig jubileumcongres van de Kring van Pensioenspecialisten in Spijkenisse. Frank Elderson, directeur toezicht pensioenfondsen bij De Nederlandsche Bank, en Merel van Vroonhoven (AFM) behoorden tot de sprekers tijdens de bijeenkomst.

Reageer op dit artikel