nieuws

Cees Welten stopt als ceo van Welten

Branche 1900

Cees Welten stopt als ceo van Welten

Oprichter Cees Welten stopt na bijna 25 jaar als ceo van het opleidings- en detacheringsbedrijf Welten. Chris Baelemans, mede-oprichter van financieel opleider Dukers & Baelemans, volgt hem op.

Cees Welten: “Ik ben enorm trots op wat we bereikt hebben bij Welten en draag mijn werk vol vertrouwen over aan Chris. Het is een fantastisch gevoel om mijn rol neer te leggen in de wetenschap dat het verhaal van Welten nog vele onbeschreven bladzijden telt. Chris is wat mij betreft de ideale persoon om het dagelijkse bestuur van onze onderneming te gaan invullen.”

Jarenlange inzet en betrokkenheid
Chris Baelemans zegt: “Ik zie in Cees een echte ondernemer, die het bedrijf met passie en een duidelijke richting heeft geleid. Dat heeft geresulteerd in een levendige organisatie met diensten die in elkaars verlengde liggen. Mede namens het managementteam dank ik Cees voor zijn jarenlange inzet en betrokkenheid. Ik ga de uitdaging om onze merken verder uit te bouwen met vertrouwen en bovenal veel plezier aan.”

Meerderheidsbelang
Hoewel Welten zich terugtrekt uit het dagelijkse bestuur, blijft hij wel betrokken bij de onderneming. Welten behoudt een meerderheidsbelang en treedt toe tot de Raad van Commissarissen. Het zal de taak van Baelemans zijn om de merken uit te bouwen, en om “de nieuwe generatie financieel professionals optimaal te ondersteunen in de uitoefening van het financiële vak”, zoals het persbericht meldt.
Welten laat ook weten dat de online profilering van de organisatie volgend jaar volledig vernieuwd wordt en dat het ook andere markten zal betreden; zoals accountancy, ICT, schuldhulpverlening en zorg.

Achtergrond
Cees Welten begon in 1992 als aanbieder van opleidingen in de financiële sector. Snel daarna werd de detacheringstak opgericht, die zou uitgroeien tot het grootste bedrijfsonderdeel. Na fikse groei in de beginjaren kende de organisatie een mindere periode tussen 2008 en 2011, waarin het aantal interim professionals fors terugliep. In de jaren daarna kreeg het bedrijf een bredere profilering, met meer spreiding in activiteiten en inkomsten. Welten kocht klantcontactorganisatie Capter (2012) en Dukers & Baelemans (2014), het label waarin sindsdien alle opleidingsactiviteiten zijn ondergebracht. Er werken nu zo’n 800 mensen bij Welten.

Reageer op dit artikel