nieuws

Aegon voert besparingen op, versnelt reorganisatie in VS

Branche 1331

Aegon voert besparingen op, versnelt reorganisatie in VS

Aegon gaat aanvullende kostenbesparingen doorvoeren. Het bedrijf streeft er nu naar om per eind 2018 zijn jaarlijkse operationele kosten met € 350 miljoen te verlagen tegenover een oorspronkelijke doelstelling van € 200 miljoen. CEO Alex Wynaendts heeft dit bekend gemaakt tijdens een toelichting op de plannen voor de komende jaren op een bijeenkomst in New York. De reorganisatie in de Verenigde Staten, de belangrijkste markt voor Aegon, wordt versneld.

De extra kostenbesparingen zijn nodig om de effecten van de lagere rente, veranderingen in het toezicht en de lagere winstgevendheid van producten te compenseren. In de Verenigde Staten wordt de reorganisatie versneld. Het oorspronkelijke plan om $ 150 miljoen te besparen ultimo 2018 wordt verdubbeld naar $ 300 miljoen. De oude doelstelling voor het Amerikaanse bedrijf wordt volgend jaar al bereikt. De extra besparingen moeten worden gerealiseerd door het sluiten van drie locaties en het verder verminderen van het aantal functies met 500. Ook heeft Aegon besloten te stoppen met de verkoopkanalen Affinity, Direct TV en Directmail die nu nog worden ingezet in het Accident & Healthbedrijf in de VS. Daarnaast gaat Aegon meer investeren in digitale oplossingen voor klanten.

40.000 collectieve pensioenovereenkomsten in VS
Het Amerikaanse management team geeft vandaag een toelichting op de plannen. Daarnaast zet het management plannen uiteen om klantrelaties op te bouwen met de vijf miljoen deelnemers die participeren in de 40.000 bestaande collectieve pensioenovereenkomsten met bedrijven. Ten slotte licht het management toe hoe de onderneming wil komen tot één innovatief, digitaal platform voor pensioenovereenkomsten en
andere arbeidsvoorwaarden, zodat het bedrijf in één oogopslag inzicht heeft in de financiële situatie van de klant om zo nog beter relevante, tijdige informatie en advies aan te bieden.

 

Reageer op dit artikel