nieuws

Waardebepaling assurantieportefeuilles is hot item op am:dag

Branche 179

De sessie ‘actualiteiten rondom waardebepaling/verkoop assurantieportefeuilles’ op de am:dag van dinsdag 22 november is zo populair dat er een extra ronde is ingelast. Sprekers zijn Willem Haasnoot, beëindigd makelaar en taxateur in assurantieportefeuilles en verbonden aan Haasnoot & Adriaanse, en Jurjen Oosterbaan Martinius, directeur Bureau D & O.

Waardebepaling assurantieportefeuilles is hot item op am:dag

Het kan te maken hebben met de verwachte shake out in de intermediaire markt nu op 31 december 2016 alle diploma’s binnen moeten zijn, maar feit is dat er veel interesse is in de overname van assurantieportefeuilles. De sessie van Willem Haasnoot en Jurjen Oosterbaan Martinius zat in no time bomvol. Tijdens de am:dag op 22 november nemen zij de bezoeker in sneltreinvaart mee in zes actuele ontwikkelingen die invloed hebben op de waarde en/of prijs van assurantieportefeuilles/-ondernemingen. Aan de orde komen:

  • Wanneer gaan bij overname van een assurantieportefeuille de bestaande medewerkers wél maar ook vooral niet van rechtswege over op de koper?
  • Wat is de waarde van een niet provisie-dragende post? Niet méér dan een leadvergoeding of is een andere visie mogelijk?
  • Is de waarde bij uittredende vennoten of bij echtscheiding anders dan de waarde in het vrij economisch verkeer? En wat staat er eigenlijk in het vennootschapscontract?
  • Wat zijn op dit moment de mogelijkheden om de aankoop van een portefeuille te financieren?
  • Waarom is factormethode makkelijk maar eigenlijk achterhaald?
  • Wat zijn de actuele sentimenten in de markt van kopers en verkopers?

Ook de sessies van Pascal Spelier (Overleven in een wereld van InsurTechs) en Fred de Jong (Tussenpersoon zonder Provisie) liepen opmerkelijk snel vol. Zij verzorgen eveneens een tweede ronde.

Inschrijven kan hier.

Reageer op dit artikel