nieuws

Matthew Rider nieuwe CFO Aegon

Branche 2339

Matthew Rider nieuwe CFO Aegon

De raad van commissarissen van Aegon draagt de Amerikaan Matthew J. Rider voor als nieuwe CFO en lid van de raad van bestuur. Rider is de opvolger van de Canadees Darryl Button die in september zijn afscheid aankondigde. De benoeming is afhankelijk van goedkeuring door De Nederlandsche Bank (DNB).

Rider begint op 1 januari 2017 bij Aegon nadat hij zijn sabbatical heeft afgerond. Daarvoor was hij ruim 25 jaar werkzaam in verschillende functies in de financiële sector. Hij was tot 2013 lid van ING’s Management Board Insurance en daarvoor was hij CFO bij ING Insurance en Hoofd Product Development bij de Amerikaanse retail annuity activiteiten van ING.

Merrill Lynch en Transamerica
Tussen 1994 en 2003 werkte Matthew Rider in verschillende functies bij Merrill Lynch Insurance Group, waaronder Chief Actuary en Chief Investment Officer. Voordat hij bij Merrill Lynch aan de slag ging, werkte hij bij Transamerica en Banner Life Insurance Company.

Brown University en Amerikaans Actuarieel Genootschap
Rider heeft een Bachelor in Applied Mathematics and Economics van Brown University, Providence, RI. Hij is een Fellow van de Society of Actuaries en lid van de American Academy of Actuaries.

Zijn voorganger Darryl Button zwaait officieel per 1 december af. Hij keert met zijn gezin terug naar de Verenigde Staten.

Reageer op dit artikel