nieuws

Eveline Ruinaard nieuwe voorzitter Geschillencommissie Kifid

Branche 951

Eveline Ruinaard (54) wordt per 1 januari 2017 de nieuwe voorzitter van de Geschillencommissie van het Klachteninstituut financiële dienstverlening (Kifid). Ruinaard gaat leiding geven aan het instituut en wordt daarin bijgestaan door directeur Bas de Groot. Minister Dijsselbloem van Financiën heeft al ingestemd met haar benoeming door het bestuur van Kifid.

Eveline Ruinaard nieuwe voorzitter Geschillencommissie Kifid

De nieuwe voorzitter kijkt uit naar haar nieuwe functie: “Ik zie er naar uit mij in te zetten voor een laagdrempelige klantvriendelijke klachtbehandeling van kwalitatief hoog niveau in een procedure waarin beide partijen zich gehoord weten.”

Opvolging
Eveline Ruinaard wordt de opvolger van Edgar du Perron die op 1 april 2016 is gestopt in verband met zijn benoeming als raadsheer in de Civiele Kamer van de Hoge Raad. De functie is de afgelopen maanden tijdelijk vervuld door Rick Verschoof, seniorrechter in de rechtbank Midden-Nederland.

Ruinaard is nu nog directeur Bestuursrechtspraak van de Raad van State, een functie die ze sinds januari 2013 bekleedt. Daarvoor werkte zij als rechter en seniorrechter bij drie rechtbanken. De laatste vijf jaar daarvan was zij als voorzitter van de sector Bestuursrecht lid van het bestuur van de rechtbank Arnhem, nu Gelderland.

Nieuwe structuur
Het Kifid heeft haar tijd genomen om een nieuwe voorzitter aan te stellen. In september legde Kifid-woordvoerder Thom Hoedemaker uit waarom de aanstelling langer duurde dan aanvankelijk verwacht. “De nieuwe voorzitter moet passen in de nieuwe structuur van het Kifid, waarbij de functies van Ombudman en voorzitter Geschillencommissie in elkaar zijn geschoven.”

Reageer op dit artikel