nieuws

Delta Lloyd wijst bod NN af

Branche 5924

Delta Lloyd wijst bod NN af

Delta Lloyd heeft het overnamebod dat NN Group eerder deze week heeft gedaan, afgewezen. 

“De raad van bestuur en raad van commissarissen hebben NN’s aanbod zorgvuldig bekeken en overwogen. Ze geloven dat Delta Lloyd een sterk bedrijf is met een overtuigende strategie en een duidelijke missie richting waardecreatie, waarin het vooruitgang boekt.” De beide bestuursorganen geven aan dat ze niet tegen transacties zijn die waarde toevoegen voor aandeelhouders en voordelen bieden aan belanghebbenden. “Maar wij zijn van mening dat de financiële voorwaarden van NN’s voorstel geen acceptabele basis zijn voor een overname. Wij wijzen het voorstel dan ook af.”
Topman Hans van der Noordaa: “We hebben een duidelijke strategie en maken onze prioriteiten kapitaal, performance en klant waar. We hebben goede vooruitgang geboekt dit jaar. Onze kapitaalpositie is solide met mogelijkheden om meer kapitaal en dividend te genereren. Daarom kunnen we het aanbod niet accepteren.”

Reageer op dit artikel