nieuws

De gevaren van digitale disruptie: presentaties

Branche 608

De gevaren van digitale disruptie: presentaties

Digitale disruptie staat bovenaan de agenda van elk bedrijf. Razendsnelle technologische vooruitgang biedt kansen, maar vergroot ook de bedreigingen die op de loer liggen voor de risk manager. Technologische risico’s vormen de grootste zorg voor bijna de heft van alle risicomanagers in Europa.

Eerder dit jaar hield Chubb in Nederland een Benelux Risk Forum dat zich volledig toespitste op digitale disruptie. Tijdens het evenement dat werd geopend door Country President Benelux Ron Verhulsdonck, gingen experts van Chubb en andere organisaties dieper in op digitale disruptie en de consequenties voor Risk Management vanuit verschillende perspectieven.

Wat betekent een ongeluk in een fabriek of distributiecentrum in Bangladesh voor de supply chain van de Belgische modeketen C&M? Arjen Ronner, hoogleraar Enterprise Risk Management aan de Universiteit van Amsterdam, zette naar aanleiding van deze casestudy voor de toehoorders uiteen wat je het best kunt doen als je in een vergelijkbare situatie terechtkomt.

Ook was er in samenwerking met Young Insurance een masterclass product recall. Deze masterclass bood een raamwerk van wat een product recall betekent voor zowel de food als non-food industrie. Met behulp van specifieke case-studies werden in vijf sessies aspecten als wet- en regelgeving en verzekeringen uitgediept.

Uitgebreide presentaties en ondersteunende documenten van deze dag kunt u nu downloaden op de website van Chubb/ACE. Hier vindt u onder meer de presentatie van Arjen Ronner: Risk Management in an technology enabled world en de presentaties van de Product Recall Masterclass.

 

 

Reageer op dit artikel