nieuws

Zomerserie (8): negen vragen aan Indra Frishert van Dazure

Branche 3388

Zomerserie (8): negen vragen aan Indra Frishert van Dazure

In de zomerluwte komt amweb met een serie interviews met mensen uit de verzekeringssector. Luchtig, maar toch prikkelend. We leggen ze tien vragen voor, waarvan ze er zeven moeten beantwoorden. De achtste in de reeks is Indra Frishert, commercieel directeur van Dazure. Eigenwijs als ze is, beantwoordde Frishert negen vragen.

1.We zijn halverwege 2016. Hoe zou je het jaar tot nu toe kenschetsen? Wat ging goed? Wat ging fout?
“Leuk, druk en dynamisch. Veel ging goed, en wat fout ging ging ook goed. Van fouten kunnen we leren dus zie ik dat niet als iets negatiefs. Ons bedrijf groeit en daarmee wordt de dynamiek groter en interessanter.”

2.Wat hoop je dat er in de tweede helft van 2016 nog gebeurt?
“Op zakelijk vlak hoop ik dat we stappen maken met de initiatieven waar we mee bezig zijn. Een nieuw product wegzetten, zowel onder ons eigen label als gelabeld voor een andere partij. En in oktober hoop ik de Singelloop in Breda uit te mogen lopen voor het goede doel met mijn collega’s…moet nog beginnen met trainen dus wordt nog een spannende.”

3.Waar ga je heen met zomervakantie? En waarom?
“Tarifa, Zuid Spanje, huisje aan zee… waar wij en de kindjes heerlijk van het lekkere eten in het hippie-achtige dorpje of aan het strand kunnen genieten van de zon en elkaar. Ook prettig is dat het er waait waardoor de temperatuur in juli te doen is en mijn vriend daarnaast zijn ding kan doen met zijn kite.“

4.Als je één ding in de markt zou kunnen veranderen, wat zou dat dan zijn?
“Ik zou het echt heel erg goed en fijn vinden als er over de hele linie niet meer in systemen wordt gedacht maar meer als mens. Té vaak zie ik nog, bij met name grote bedrijven, dat ze door hun medewerkers alleen als ‘systeem’ te laten opereren niet menselijks meer over houden en het dan gek vinden dat ze geen persoonlijkheid of authenticiteit uitstralen.”

5.Gebruik je je smartphone op vakantie? Waarvoor en hoe vaak?
“Ja, ik ben een type dat niet graag iets mist en dus blijf ik tussendoor mijn mail checken….al moet ik ‘m wel vaak afgeven aan mijn jongens zodat ze kunnen youtuben, netflixen of snapchatten.”

6.Van wie heb je het meest geleerd qua kennis en ervaring? En waarom?
“Ik leer eigenlijk van iedereen, niet specifiek van één iemand. Als vrouw in de financiële dienstverlening heb je voordelen maar ook nadelen. Zeker toen ik nog jong en vooral eigengereid was heb ik veel geleerd door te ervaren, oftewel fouten te maken. Ook heb ik veel van mijn vader geleerd op zakelijk vlak, door te kijken hoe hij het deed en te merken wat goed en fout ging. Maar ook van bijvoorbeeld mijn oude baas Guido Witpen die me heel direct kon coachen: ‘Als je zo zit hoe kom je dan over denk je, en wat wil je daar dan mee bereiken?’ Daarnaast leer ik nog steeds elke dag van mijn collega Odette Bakker die vooral luistert en me soms afremt. Ik doe veel op mijn gevoel en soms moet je dat gevoel wat meer onderbouwen, zodat je het ook kan uitleggen en je anderen beter kan meenemen. Samen vormen Odette en ik een team dat in balans is. Een heel fijn gevoel.

“Maar ook mijn vriend, mijn collega’s en adviseurs leren me iedere dag wel iets. Van een lampje dat brandt bij het koffiezetapparaat tot het je heel klein voelen omdat je collega er eigenhandig voor heeft gezorgd dat iemand in Nederland mag blijven. Eigenlijk is het zo dat als je geïnteresseerd en open bent, je als een spons blijft leren van je omgeving. Net even anders zijn dan de rest…dat is toch het allerleukst.“

7. Als je nichtje van 21 bij je komt voor advies, want ze wil een financieel advieskantoor beginnen, dan zeg je…
“Doen! Ondernemen an sich is al hartstikke leuk en uitdagend en ons vak is geweldig mooi. Het is goed als er meer jonge (vrouwelijke) adviseurs komen die met hun inlevingsvermogen heel anders naar de branche kunnen en willen kijken. Sowieso denk ik dat de opkomende ((vrouwelijke) millenniums wat anders in het leven staan. We kijken meer naar duurzame relaties en minder naar de korte termijn en veel geld verdienen om later te genieten. We willen nú genieten van het leven en zien ons werk als een wezenlijk onderdeel. Iets doen wat ertoe doet is veel belangrijker geworden, dan carrière maken.”

8. Als ik het voor het zeggen had dan zou ik het woekerpolisdossier meteen oplossen door…
“Het woekerpolisdossier is wat mij betreft te complex om ‘meteen’ op te lossen. Ook omdat er voor beide partijen teveel vanaf hangt. Daarnaast mengen derden zich in de discussies met soms een andere agenda dan nodig is in deze situatie. Als ik het voor het zeggen had zou ik er wel voor willen zorgen dat de communicatie verbetert zodat er minder ruis en meer duidelijkheid komt. Wees gewoon eerlijk, oprecht en ga het gesprek (nog meer) met elkaar aan.”

9. Mijn boodschap aan het intermediair in Nederland is…
“Wees trots op jezelf en op je vak! Blijf je kennis verbreden, zet in op compassie en duurzame relaties. Laat ook je hart spreken in je rol als adviseur. Blijf beseffen dat het heel erg bijzonder is om de (financiële) levensreis van je klanten mee te mogen maken en hier iets moois aan toe te voegen.”

Voorgaande afleveringen van de zomerserie 2016 staan hier.

Reageer op dit artikel