nieuws

​Zomerserie (4): zeven vragen aan Nico van Koesveld

Branche 7664

​Zomerserie (4): zeven vragen aan Nico van Koesveld

In de zomerluwte komt amweb met een serie interviews met mensen uit de verzekeringssector. Luchtig, maar toch prikkelend. We leggen ze tien vragen voor, waarvan ze er zeven moeten beantwoorden. De vierde in de reeks is Nico van Koesveld, financieel adviseur te Barneveld.

1. Wat hoop je dat er in de tweede helft van 2016 nog gebeurt?
“Ik kijk graag vooruit. De voorruit is groter dan de achterruit zei een klant, die net genezen was van een tumor, mij laatst nog heel mooi. Wat ik hoop is dat provisie 2.0 op de agenda komt bij politici en dat men dit onderwerp weer in durft te zetten om advies voor iedereen bereikbaar en betaalbaar te houden. De kosten van het mislopen van goed advies onder de minimumloners, de grootste groep in Nederland, kan straks tot een fors debacle leiden wat uiteindelijk onnodig veel kosten voor ons allemaal met zich meebrengt. Uiteraard met behoud van alle huidige fee-oplossingen als men zich daar wel bij voelt. Het gaat erom dat er een betaalbare keuze is.”

2.Waar ga je heen met zomervakantie? En waarom?
“Wij hebben samen de zon al een paar weken opgezocht. Nu zonder partner naar Europapark in Rust in Zuid-Duitsland met de tweelingboys van 11 en een 17 jarige schoolverlaatster, de drie jongste kinderen hebben een jaarkaart daar. Dus in de caravan kamperen en veelvuldig het park en uiteraard de omgeving bezoeken”.

koesveld 2

3.Als je één ding in de markt zou kunnen veranderen, wat zou dat dan zijn?
“Dat ieder WFT-advies bedrijf verplicht aangesloten moet zijn bij een belangenbehartiger, zoals bijvoorbeeld de CFD. Vanaf €120 per jaar betaalbaar en bereikbaar. Net zoals verzekeraars aangesloten zijn bij het Verbond, zo zou onze stem gehoord en belangen veel beter behartigd kunnen worden. Maar oh, die ondernemers zijn zo eigenwijs en blijven als eenzame ezels de steile berg opklauteren.”

4. Gebruik je je smartphone op vakantie? Waarvoor en hoe vaak?
”Op de smartphone in Europapark zie je de wachttijden en welke shows er zijn. Zakelijk gebruik ik die daar niet, maar einde van de middag, vóór de wijn, even een korte werkcheck op de tablet. Ons bedrijf is 100% digitaal, dus kan ik overal werken als dat nodig is”.

5. Welk boek zou iedereen deze zomer moeten lezen en waarom?
“Een papieren boek lees ik bijna niet meer, ik lees bij voorkeur digitaal. Tijdens mijn vakantie doe ik een online cursus, nu de Digitale Werkplaats van Google doorlopen en alle badges halen. Met die cursus zet ik weer alle puntjes op de i. Digitaal leren is een stimulerende manier van lezen voor mij.”

6. Als je nichtje van 21 bij je komt voor advies, want ze wil een financieel advieskantoor beginnen, dan zeg je…
”Altijd doen, uiteraard 100% digitaal opzetten met een uitstekend CRM systeem, blijf onafhankelijk en blijf altijd persoonlijk bereikbaar. Zet “je klant kennen” centraal. Een ieder heeft behoefte aan onafhankelijk financieel advies en soms ook financiële coaching.”

7.Mijn boodschap aan het intermediair in Nederland is…
”Dat men zich onmiddellijk zonder voorbehoud moet verenigen. Samen sterk. Dan wordt ons werk er twee maal zo leuk op. Alleen voel je je onder de zware lasten een ploeterende, eenzame ezel. Samen ben je sterk als een kudde paarden en stellen de lasten niets meer voor.”

De voorgaande zomerafleveringen staan hier.

Reageer op dit artikel