nieuws

Weer tijd voor klanten

Branche 1684

Leden van FiDiB organiseerden zelf een event en staken de handen uit de mouwen tijdens de workshop die in samenwerking met de rechtsbijstandsverzekeraar DAS werd ontwikkeld.

FiDiB-leden Marjolijn Bours en Pieter van Stratum kregen van het bestuur de vrijheid om zelf een event vorm te geven. Dit blijkt een groot succes. Samen met Jelle Bartels (Eigenaar van Nextstepfactory), Henk Schild (Senior Jurist bij DAS) en Ralph van Dam (Digital Entrepreneur en Business Development Manager bij Virtual Affairs) gaan de FiDiB-leden aan de slag met onder andere het Canvas Business Model, waardoor ze met praktische tips en inzichten naar huis zijn gegaan.

Na de introductie van Marjolijn Bours, zet Jelle Bartels de leden direct aan het werk om te ervaren wat de huidige business betekent voor de leden en wat ze met de nieuwe inzichten kunnen. Henk Schild neemt de leden mee wat de mogelijke juridische gevolgen zijn van het handelen binnen ons vakgebied. Als ervaren jurist brengt hij ons het juridische landschap in kaart met mogelijke varianten. Opnieuw wordt duidelijk dat ons vakgebied complexer in elkaar zit dan menigeen denkt.

Jelle en Henk geven inzichten mee, waardoor FiDiB-leden weer meer tijd kunnen creëren om met klanten aan tafel te zitten. Hierbij is digitaliseren van documenten en processen niet meer weg te denken. Vandaar dat Ralph van Dam de leden meeneemt naar de digitale ontwikkelingen die nu al realiseerbaar zijn. De stilte die ontstaat, geeft aan dat er nog veel mag gebeuren binnen de financiële branche. De vijf trends die Ralph bespreekt, gaan een grote impact hebben op onze huidige activiteiten, verdien- en businessmodellen. De sprekers en begeleiders houden de leden in de actieve stand, waardoor ze tijdig kunnen anticiperen op nieuwe ontwikkelingen en trends, waarbij de diverse risico’s overzichtelijk zijn.

Met inspirerende woorden en tips wordt de overgang naar de netwerkborrel ingezet, waarbij Pieter van Stratum de drie begeleiders bedankt met het boek: Het weekend van zeven dagen van de inspirerende schrijver: Ricardo Semmier. Met zoveel “vrije” tijd is er zeker weer ruimte om met de klant aan tafel te gaan. Bovendien hebben alle FiDiB-leden weer tijd voor dit soort belangrijke events.

Op de site van FiDiB staan wat pragmatische tips over het business-model en de digitale transitie, inclusief de fundamentele zorgplicht.

Reageer op dit artikel