nieuws

CDFD spoort adviseurs aan om te starten met omwisselactie Wft-diploma’s

Branche 1151

CDFD spoort adviseurs aan om te starten met omwisselactie Wft-diploma’s

Kandidaten die voor de nieuwe Wft-beroepskwalificatiediploma’s in aanmerking willen komen, moeten zorgen dat ze tijdig een omwisselverzoek indienen bij een van de erkende exameninstituten. Het College Deskundigheid Financiële Dienstverlening wijst er op dat het even kan duren voordat een exameninstituut de diploma’s heeft gecontroleerd. Exameninstituten laten weten dat de omwisselactie al gestart kan worden vóórdat alle PE-plus examens zijn afgelegd.

Op 1 januari 2017 eindigt de overgangsperiode en kunnen er geen PE-plus-examens meer worden afgelegd of omwisselverzoeken worden gedaan. Het CDFD legt uit: “Exameninstituten kunnen tot uiterlijk 31 december 23.59 uur de door hun gefiatteerde omwisselverzoeken indienen bij DUO. Voordat een exameninstituut een omwisselverzoek doorstuurt naar DUO worden het verzoek en de onderliggende diploma’s gecontroleerd. Omdat dit enige tijd in beslag kan nemen is het belangrijk dat kandidaten hun omwisselverzoek(en) en hun diploma’s tijdig bij hun exameninstituut inleveren. Het is dan ook belangrijk dat men bij het exameninstituut informeert wat de uiterste inleverdatum is. Een omwisselverzoek dat na 31 december 2016 bij DUO wordt aangeleverd kan niet worden gehonoreerd.”

Zonde
Exameninstituten wijzen er op hun sites op dat de omwisselactie al in gang kan worden gezet voordat de PE-plus examens zijn afgelegd. Op de site van Hoffelijk Financieel staat bijvoorbeeld: “Het heeft zelfs de voorkeur om het administratieve gedeelte van de omwisselactie eerst te doen. Zo weet je namelijk zeker dat je geen enkel PE-plus-examen voor niks doet en voorkom je erger: dat álle behaalde PE- plus-examens voor niks zijn geweest. Heb je de omwisselactie niet voor 31 december afgerond, dan verlies je alsnog je recht op nieuwe diploma’s. Dat zou zonde zijn.”

Reageer op dit artikel