nieuws

LEF geeft ook les aan Feyenoord-talenten

Branche 1838

LEF geeft ook les aan Feyenoord-talenten

In de jeugdopleiding van Feyenoords junioren zijn de lessen van de Stichting Leven en Financiën (LEF) vanaf dit seizoen een vast onderdeel.

De spelers van Onder 17 probeerden tijdens de eerste workshop met hulp van Gijs Wintzen, directeur van Stichting LEF en ASR-manager Merlyn van den Berg hun inkomsten en uitgaven op een rijtje te zetten. Wintzen: “Wat doe je met je geld en wat zijn de gevolgen van de keuzes die je hierover maakt? We zien dat jongeren steeds vaker met schulden een onzekere toekomst instappen. Die tendens willen we stoppen.”

Contract
‘Luxe’, ‘invloed’, ‘toekomst’ en ‘moeilijk besteedbaar’ waren enkele van de betekenissen die de spelers van Onder 17 aan geld gaven. Wintzen: “Uiteenlopende perspectieven van talenten waarvan de een zijn eerste contract heeft getekend bij Feyenoord en de ander school en voetbal juist combineert met een bijbaan. We willen jongeren leren wat de échte waarde van geld is en ze laten ontdekken hoe ze verantwoord met inkomsten, uitgaven, sparen en lenen kunnen omgaan. Zodat ze straks zelf hun financiële zaken goed regelen en een zekere toekomst instappen.”

Vast onderdeel
De lessen Financiën voor Feyenoords junioren vormen sinds dit seizoen een vast onderdeel van de jeugdopleiding, evenals onder meer de workshops Voeding, Sociaal-Maatschappelijk, Blessurepreventie en Presenteren. Het financiële educatieprogramma wordt verzorgd door LEF en mogelijk gemaakt door ASR, huidig maatschappelijk partner en voormalig hoofdsponsor van Feyenoord.

LEF heeft als doel om het financieel bewustzijn van jongeren tussen 15 en 22 jaar te vergroten. Uniek aan het programma is dat de lessen op vrijwillige basis door financieel adviseurs uit de praktijk worden ingevuld. De thema’s worden meestal ingepast in de bestaande onderwijsmodule ‘De Kritische Consument’, die op ROC’s een vast onderdeel uitmaakt van het lespakket.

Reageer op dit artikel