nieuws

Hoe ziet de toekomst van de lokale adviseur er uit?

Branche

Hoe ziet de toekomst van de lokale adviseur er uit?

Wat is de toekomst van de lokale adviseur in een wereld die zo snel verandert? Cas Verhage, commercieel directeur van Nh1816, geeft zijn visie op dinsdag 19 april tijdens am:kantoorvandetoekomst, een event voor ondernemende professionals van financieel advieskantoren.

Verhage gelooft zoals bekend heilig in de intermediaire adviesmarkt en in de kracht van de lokale adviseur. Zijn boodschap: de adviseur moet oog hebben voor veranderingen en hiervoor ook ruimte maken. Verhage licht dat toe in een parallelsessie tijdens am:event Kantoor van de Toekomst.

Advocate Renate Kerkhof, gespecialiseerd in arbeidsrecht, legt in haar sessie uit wat kantoren kunnen doen om te zorgen dat hun medewerkers mee veranderen. “Wat doe je als dat ze niet lukt? Of als ze niet willen? Kan het beloningsbeleid een stimulans zijn of mag dat niet van de AFM?”

Op maat
Enno Wiertsema (Adfiz) en Justin Schlee (Anva) gaan in hun bijdrage praten over profielgestuurde service. “Door gegevens te verzamelen met big data-tools of door gewoon met je klant te praten kun je profielen samenstellen op basis waarvan je je klant ‘op maat’ kan bedienen.”

Urjan Claassen, directeur van C-Profile, houdt een sessie over de toekomst van particulier advies. Hij heeft veel ervaring in het begeleiden van bedrijven naar nieuwe verdienmodellen en schreef er ook een boek over. “Door de veranderende marktomstandigheden zijn verzekeringsadviseurs gedwongen hun verdienmodellen aan te passen. De vraag is: hoe vinden adviseurs hun weg in deze ontwikkelingen? Hoe komen ze tot nieuwe, gedegen verdienmodellen?”

Panel
Naast deze parallelsessies zijn er plenaire bijdragen van Richard Meinders (SVC), Jeroen Oversteegen (Nationale Hypotheekbond), Karen Romme (marketingexpert) en Menno Lanting (adviseur en auteur).

Ook is er een paneldiscussie met Henk Smit (Acura), Mark Sanders (De Financiële Wooncoach), Richard van Dijck (Westenburg Assurantiën) en Stefan Bell (VCN). Zij zullen in gesprek gaan over wat adviseurs concreet kunnen met de opgedane kennis, welke mitsen en maren er in de praktijk spelen en hoe daar mee omgegaan kan worden.

Inschrijven kan hier.

Reageer op dit artikel