nieuws

Delta Lloyd kijkt tevreden terug op 2015

Branche

Delta Lloyd kijkt tevreden terug op 2015

Een goed commercieel en operationeel resultaat en het verlagen van de claimemissie van € 1 mld naar € 650 mln. Dat zijn de belangrijkste uitkomsten van Delta Lloyd tijdens het presenteren van de jaarcijfers. Tussen neus en lippen door is Leon van Riet (51) voorgedragen als opvolger van Onno Verstegen, die eerder deze maand Delta Lloyd heeft verlaten.

Eind november heeft Delta Lloyd aangekondigd een claimemissie aan om extra aandelenkapitaal aan te trekken. De claimemissie is onderdeel van een meeromvattend plan van managementacties en kapitaalmaatregelen, in combinatie met onze herziene strategie, om ervoor te zorgen dat Delta Lloyd sterk is gepositioneerd in het nieuwe Solvency II-tijdperk, dat per 1 januari 2016 in werking is getreden. Het plan heeft continu tegenstanders gehad. Vandaag heeft Delta Lloyd bekend gemaakt het plan wel door te zetten, maar het bedrag fors te verlagen: van € 1 mld naar € 650 mln.

“Onze kernactiviteiten behaalden goede resultaten over 2015”, vertelt bestuursvoorzitter Hans van der Noordaa. “Het is logisch dat onze kapitaalpositie veel aandacht heeft gevergd, maar toch zijn onze medewerkers blijven doen waarin wij het beste zijn: onze klanten bedienen, met onze business partners samenwerken, winstgevende nieuwe productie genereren en bouwen aan een sterke onderneming. Delta Lloyd bevindt zich in een transitiefase, met een nieuw managementteam, een herziene strategie en een nieuw toezichtregime.” Van der Noordaa heeft er vertrouwen in dat onder andere de strategie ‘Dichter bij de klant’, het plan voor versterking van de kapitaalpositie en de focus op efficiency Delta Lloyd zullen helpen waarde te creëren voor klanten, aandeelhouders en andere stakeholders. “Op basis van onze inzichten in wat er leeft bij klanten en onze track record als verzekeraar, gaan wij ons richten op de ontwikkeling van geïntegreerde pensioenoplossingen voor individuele klanten. Daarnaast gaan we onze capaciteit op het gebied van digitale dienstverlening en data analyse uitbreiden zodat wij onze klanten proactief en tijdig van relevant advies kunnen voorzien.” Van der Noordaa geeft tenslotte aan dat Delta Lloyd duurzame, toekomstbestendige producten gaat ontwikkelen die gericht zijn op het voorkomen van de nieuwe soorten risico’s waarmee klanten te maken krijgen.

Gisteren heeft Delta Lloyd overigens al aangekondigd af te willen van het aandelenbelang in Van Lanschot.

Reageer op dit artikel