nieuws

Winnaars Prestatie Onderzoek Adfiz bekend

Branche

Winnaars Prestatie Onderzoek Adfiz bekend

Adfiz maakte donderdagmiddag traditiegetrouw op de nieuwjaarsborrel de winnaars van het jaarlijke Prestatie Onderzoek bekend. De winnaars van dit jaar waren Legal & General (2x), Movir, Allianz, NN, Dela en Nh1816.

Het onderzoek richtte zich op de categorieën Zakelijk Schade, Zakelijk Inkomen, Zakelijk Pensioen, en Particulier Schade en Particulier Leven (onderverdeeld in Lijfrente – Banksparen en ORV). De prijzen gaan naar de best presterende verzekeraars in de categorieën. Vorig jaar werd er in de categorie Zakelijk Schade en Zakelijk Pensioen geen prijs uitgereikt, omdat geen enkele verzekeraar een rapportcijfer van boven de 7 kreeg. Dat lukte dit jaar ook niet, maar de prijzen zijn nu wel weer uitgereikt.

De winnaars per categorie zijn:

Zakelijk Inkomen:
1. Movir (met een 7,48)
2. De Amersfoortse (6,93)
3. De Goudse (6,85)

Zakelijk Pensioen:
1. Legal & General (6,73)
2. De Amersfoortse (6,64)
3. Aegon (6,56)

Zakelijk Schade:
1. Allianz (6,94)
2. Klaverblad (6,90)
3. Nationale-Nederlanden (6,88)

Particulier Schade:
1. Nh1816 (8,40)
2. Unigarant (7,76)
3. De Goudse (7,10)

Particulier Leven-Lijfrente:
1. Legal & General (7,12)
2. Regio Bank (7,08)
3. Nationale-Nederlanden (7,05)

Particulier Leven-Banksparen:
1. Nationale-Nederlanden (6,98)
2. Aegon (6,84)
3. Delta Lloyd (6,67)

Particulier Leven-ORV:
1. Dela (7,54)
2. Legal&General (7,42)
3. TAF (7,16)

Het Adfiz Prestatie Onderzoek, uitgevoerd door GfK, wil transparant maken welke aanbieders de kwaliteit leveren die de klant verdient. De prestatie van een aanbieder wordt bepaald op basis van een gewogen gemiddelde. De intermediair geeft per aanbieder een rapportcijfer (1-10) op alle prestatie aspecten. Elk afzonderlijk aspect telt in beginsel 1x mee voor de berekening van de gemiddelde prestatiescore. De intermediair kiest uit de 10 beoordeelde aspecten, de 5 belangrijkste en verdeelt hier 10 punten over. Deze belangpunten worden opgeteld bij de basisfactor (1x) en tellen mee in de berekening. Aan het onderzoek namen 437 adviseurs deel.

Reageer op dit artikel