nieuws

Veroordeelde financieel adviseur moet nog eens twee ton betalen

Branche

Veroordeelde financieel adviseur moet nog eens twee ton betalen

Voormalig financieel adviseur Edwin R., die afgelopen zomer werd veroordeeld tot drie jaar cel wegens oplichting, moet nog eens € 200.000 extra betalen aan schadevergoeding voor zijn gedupeerde klanten. Dat heeft de rechtbank in Groningen bepaald, meldt RTV Noord.

Het Openbaar Ministerie vervolgde Edwin R. destijds nadat 22 mensen aangifte hadden gedaan. Hij had klanten, vrienden en kennissen opgelicht voor ongeveer zes ton en werkte al jaren zonder vergunning voor zijn eigen assurantiekantoor. “Van een bedrijf was nooit sprake. Het was een zandkasteel, een Fata Morgana”, zei de officier van Justitie destijds. “Je kunt spreken van een financieel slagveld. Het is pure misleiding. Mensen zijn door hem aan de bedelstaf geraakt. Hij heeft er zelf goed van geleefd.”

De rechtbank oordeelde destijds dat de man bijna vier toen aan schadevergoeding moest terugbetalen, maar dat vond het het OM te weinig. Dat vorderde dat R. nog eens twee ton moest betalen en de rechtbank wees die vordering deze week toe.

Reageer op dit artikel