nieuws

Dazure breidt vaderschapsverlof uit

Branche

Dazure breidt vaderschapsverlof uit

Productontwikkelaar en volmachtpartner Dazure introduceert, in navolging van internet marketing bedrijf Yonego uit Breda, een uitbreiding van het vaderschapsverlof. Met de invoer van vier weken betaald ouderschapsverlof voor aanstaande vaders streeft Dazure investeren in geluk voor haar personeel na.

“Goed voorbeeld doet wat ons betreft volgen”, aldus commercieel directeur Indra Frishert. “Het mes snijdt aan twee kanten. Aanstaande vaders maken nog meer deel uit van deze belangrijke gebeurtenis in hun leven en daarnaast ontstaat er meer gelijkheid op de werkvloer tussen mannen en vrouwen.”

Dazure gelooft niet in het opleggen van quota’s om meer vrouwen in de top van een bedrijf te krijgen. Gelijkheid in salaris en flexibele arbeidsvoorwaarden dragen hier wel aan bij. Algemeen directeur Odette Bakker beseft zich dat het voor een vrouwenorganisatie als Dazure goed te realiseren is. “Wij hebben op dit moment maar een paar mannelijke collega’s, maar toch vinden we dat we een statement moeten maken. We willen hiermee een voorbeeld zijn voor andere organisaties. Het is in deze tijden niet meer realistisch om de zorg en verantwoordelijkheid voor een baby alleen bij de moeder te laten.”

Reageer op dit artikel