nieuws

‘Banken en verzekeraars kunnen $ 150 mld verliezen aan nieuwe toetreders’

Branche

‘Banken en verzekeraars kunnen $ 150 mld verliezen aan nieuwe toetreders’

Nieuwe toetreders in de financiële sector kunnen er wereldwijd voor zorgen dat banken of verzekeraars tussen de $ 50 mld en $ 150 mld kunnen verliezen aan omzet. Dat staat in een onderzoek van het internationale adviesbureau Oliver Wyman.

Het onderzoek gaat over de opkomst van modulaire financiële dienstverlening, wat betekent dat klanten steeds meer geneigd zullen zijn om voor verschillende diensten, verschillende dienstverleners te kiezen. Voornamelijk omdat de technologie het mogelijk maakt om makkelijker voor meerdere aanbieders te kiezen. Steeds minder mensen zullen dus al hun zaken regelen via één huisbank. Dit opent enerzijds de markt voor nieuwe toetreders, anderzijds zal er ook een stuk omzet van $ 250 mld verschuiven doordat er nieuwe producten op de markt komen.

Voor klanten zal het allemaal goed nieuws zijn. Door de toetreding van nieuwe partijen zal er meer transparantie zijn op het gebied van prijs en zullen de winstmarges steeds smaller worden. Het zal de klanten tussen de $ 150 mld en $ 300 mld gaan opleveren in de vorm van lagere prijzen voor financiële producten. Consumenten zullen volgens Oliver Wyman ‘zonder enige twijfel de winnaars’ worden van deze verandering: zij krijgen hogere kwaliteit, een breder aanbod en lagere prijzen.

Reageer op dit artikel