nieuws

Winterserie (10): terugblikken en vooruitzien met Harold Herbert

Branche

Winterserie (10): terugblikken en vooruitzien met Harold Herbert

De jaarwisseling vraagt om reflectie en nieuwe plannen. Met welk gevoel zit de verzekeringsprofessional bij de kerstboom en aan de oliebollen? Amweb maakte een rondje langs de velden. De tiende in de serie is Harold Herbert, directeur bij het Verbond van Verzekeraars.

Welke gebeurtenis van 2015 wil je het liefst vergeten?
“Ik vrees dat de terreuraanslagen in Parijs voor mij het dieptepunt van 2015 waren. Toelichting hierbij lijkt me overbodig gezien de ernst en enorme impact van de gebeurtenissen. Het relativeert wel de uitschakeling van het Nederlands Elftal die tot dat moment bij mij nog het hoogst scoorde als iets wat ik meteen weer wilde vergeten.”

Waar kijk je met voldoening op terug?
“De ontwikkeling van de verzekeringskaarten. Afscheid nemen van de kleine lettertjes bleek verrassend eenvoudig en oogstte alom bijval. Achteraf vraag je je dan af: waarom hebben we dat niet een paar jaar eerder bedacht?”

Wat wil je volgend jaar echt nooit meer horen?
“Adele. Verder wil ik eigenlijk alles wel blijven horen, ook de kritiek. Die is niet altijd even aangenaam, maar wel nodig. Want het brengt je verder.”

Wie krijgt er jouw ‘beste wensen’ en waarom?
“Jetta Klijnsma. Ze heeft dit jaar een mooie basis gelegd voor de ontwikkeling van een persoonlijk, eenvoudig en transparant pensioenstelsel. Ik hoop dat ze in 2016 nog concrete stappen kan zetten om dit ook te gaan verwezenlijken, want het is volgens ons de goede richting en datgene waar pensioendeelnemers op zitten te wachten.”

Welke drie speerpunten staan er op jouw agenda voor 2016?
“Het is altijd lastig om een top drie te selecteren, want we willen zoveel. Maar als ik dan toch moet kiezen, staat de ambitie om meer zelfstandigen te bewegen om hun inkomen beter te beschermen tegen arbeidsongeschiktheid op 1. Op 2 staat het maximaal ondersteunen van klanten met een beleggingsverzekering bij het maken van keuzes voor de toekomst. En op 3 staat het verbeteren van de verzekerbaarheid van mensen met een medische geschiedenis, te beginnen met ex kankerpatiënten. Daar werken we samen met de patiëntenorganisaties hard aan.”

Eerdere wintergasten staan hier.

Reageer op dit artikel