nieuws

David Knibbe nieuwe voorzitter Verbond van Verzekeraars

Branche

David Knibbe nieuwe voorzitter Verbond van Verzekeraars

David Knibbe van Nationale-Nederlanden is de nieuwe voorzitter van het Verbond van Verzekeraars. Hij neemt de voorzittershamer over van Marco Keim (Aegon), die het voorzitterschap drie jaar vervulde.

Keim had eind vorig jaar de gebruikelijke periode van twee jaar er al op zitten, maar plakte daar eind vorig jaar nog een jaar aan vast. Destijds werd Knibbe ook al benoemd als vice-voorzitter. Hij verving Lard Friese, CEO van de NN Group, in het bestuur van het Verbond. Op de ledenvergadering van het Verbond werd vanmiddag bekendgemaakt dat hij nu doorschuift naar de voorzittersplek. Knibbe werkt al sinds 1998 bij ING en NN en zit sinds 2014 in de Raad van Bestuur van NN Group. Daarin is hij CEO Netherlands Insurance. 

Het bestuur van het Verbond is afgelopen jaar flink van samenstelling veranderd. Naast Knibbe en Keim zijn komend jaar Willem van Duin (Achmea, vice-voorzitter), Pieter Loyson (Onderlinge ’s-Gravenhage, vice-voorzitter), Michel Lamie (De Goudse, penningmeester), Jos Baeten (ASR), Albert Bakker (VIVAT), Joost Heideman (Univé), Sjoerd Laarberg (Allianz), Annette Mosman (Generali) en Hans van der Noordaa (Delta Lloyd) bestuursleden.

Maatschappelijke rol
Knibbe wil zich als voorzitter focussen op de maatschappelijke rol van de branche: “Verzekeraars willen als natuurlijke en relevante gesprekspartner een actieve bijdrage leveren aan de dialoog over de groeiende verantwoordelijkheid die klanten krijgen voor hun eigen financiële toekomst. Daarnaast gaan verzekeraars de komende jaren in een hoger tempo verder met het ontwikkelen van innovatieve manieren om klanten te helpen om te gaan met onzekerheden die uit deze ontwikkeling voortvloeien. Dit sluit aan bij de maatschappelijke rol die verzekeraars hebben en willen spelen.”

Reageer op dit artikel