nieuws

Bezoekers amweb: Slag om zorgklant niet te winnen van vergelijker

Branche

Bezoekers amweb: Slag om zorgklant niet te winnen van vergelijker

Een merendeel van de bezoekers van amweb ziet voor de adviseur geen brood in het nu volop actieve zorgseizoen. De kans dat de slag om de zorgklant nog wordt gewonnen van de vergelijkingssite is klein, denkt een meerderheid.

Van de 214 stemmers zei 43% dat die strijd niet gewonnen kan worden van de vergelijkers. De meerderheid ziet daarmee het zorgseizoen pessimistisch in voor het intermediair. Daartegenover staat een groep van 30% die wel brood ziet in de zorgverzekeringen. Die groep denkt dat de klant graag een totaalrelatie met zijn adviseur en dus ook de zorgverzekering via die route wil sluiten. Tot slot denkt 27% van de stemmers dat de adviseurs wel uit de voeten kunnen met zorg, maar dan alleen op het gebied van collectieve zorgverzekeringen.

De nieuwe peiling gaat over de nieuwe strategie van de Rabobank. Die maakte vorige week bekend nog eens 9.000 mensen te ontslaan. Daarnaast gaat de bank in het vervolg verder als één bank, daar stemden de 106 lokale banken mee in. Wel wil de bank het aantal contactmomenten met klanten vergroten met tijdelijke contactpunten in de regio en pop-upwinkels die korte tijd in een dorp staan. Maar wat zal de nieuwe strategie betekenen voor de toekomst van de Rabobank? Stem!

[poll30]

Reageer op dit artikel