nieuws

Bezoekers amweb: In eenvoudige dossiers kan hypotheekadvies voor € 1.300

Branche

Bezoekers amweb: In eenvoudige dossiers kan hypotheekadvies voor € 1.300

Een meerderheid van de bezoekers van am:web vindt dat hypotheekadvies, als er een eenvoudig dossier ligt, best wel moet kunnen voor € 1.300. Daarmee volgen de lezers het idee van EyeOpen, dat stelde dat hypotheekadvies voor die prijs mogelijk is.

Van de 406 stemmers sloten 227 (56%) zich aan bij de ideeën van EyeOpen-directeur Olivier Tardieu. “Als je het efficiënt inricht, kan het voor deze prijs”, zei hij over de adviesprijs van € 1.300 die zijn bedrijf rekent. De stemmers maakten daarbij wel de kanttekening dat dit alleen kan bij een eenvoudig dossier. Ruim een kwart van de stemmers, 26%, vindt het onzin om advies voor € 1.300 te doen. Zelfs de makkelijkste dossiers kunnen niet voor die prijs, vinden zij. Daarnaast was er nog een groep van 18% die beaamde dat hypotheekadvies goedkoper kan, maar dat € 1.300 te laag is.

Zorg
De nieuwe peiling gaat over het zorgseizoen. Dat is inmiddels op volle drift en de vraag is waar de kansen voor de adviseurs liggen. Bureau D&O concludeerde onlangs dat adviseurs steeds meer particuliere klanten bedienen met een zorgverzekering. Worden de kansen voor het intermediair op de zorgmarkt steeds groter? Of is dat een verloren strijd tegen de vergelijkingssites? Stem!

[poll29]

Reageer op dit artikel