nieuws

Onderzoeker: ‘Kifid is wel degelijk laagdrempelig’

Branche

Onderzoeker: ‘Kifid is wel degelijk laagdrempelig’

Donald Hellegers, promovendus en universitair docent aan de Open Universiteit, schrijft in zijn proefschrift ‘De juridische aspecten van het Kifid anno 2015’ dat het Kifid wel degelijk laagdrempelig is. De moeilijkheid zit hem simpelweg in de complexiteit van het financieel recht.

In zijn proefschrift stelt Hellegers de vraag of het klachteninstituut juridisch deugdelijk is ingericht. Dat is het Kifid volgens de promovendus wel degelijk. En voor de consument is het ook toegankelijk, vertelt Hellegers in gesprek met amweb. “Het Kifid voldoet aan alle toegankelijkheidseisen. Een proces bij het Kifid is ook vrijwel kosteloos, zeker een stuk goedkoper dan bij de rechter. Er ligt dus geen gigantische drempel.”

Hellegers reageert daarmee ook op de uitzending die Radar onlangs maakte over de volgens het programma gebrekkelijke toegankelijkheid van het klachteninstituut. Maar dat ligt volgens de promovendus niet zozeer aan het Kifid. “Dat er geen gigantische drempel is, doet geen afbreuk aan het feit dat procederen op financieel recht moeilijk is. Maar daar kan het Kifid weinig aan veranderen, dat kun je niet bij hem neerleggen. Maar je kunt niet zeggen dat het Kifid zelf niet laagdrempelig is.”

Reageer op dit artikel