nieuws

Emerging risk vraagt om hechtere samenwerking

Branche

Emerging risk vraagt om hechtere samenwerking

Om opkomende risico’s als cyber risk beter het hoofd te kunnen bieden is er een hechtere samenwerking nodig tussen klant, makelaar en verzekeraar. Dit stelt Gaëtan Lefèvre, voorzitter van de Belgische riskmanagement associatie Belrim en risico- en verzekeringsmanager bij het internationale ingenieursbedrijf CMI. Lefèvre was dit voorjaar een van de sprekers tijdens het ACE Benelux Risk Forum aan de Vlerick Business School.

Volgens Lefèvre zijn verzekeraars veelal te laat met het bedenken van verzekeringsoplossingen voor emerging risks. Hij erkent weliswaar dat het lastig is voor de verzekeraars om nieuwe risico’s te analyseren als er nog geen trackrecord voor is, maar ze kunnen er volgens de Belrim-voorzitter wel beter op anticiperen. “Het is goed dat er de verzekeringsmarkt een oplossing heeft bedacht voor cyberrisk, maar misschien was een nieuwe oplossing wel helemaal niet nodig en had het kunnen worden toegevoegd aan bestaande aansprakelijkheids- en schadeverzekeringen. De belangrijkste vraag is: Heb ik de beste oplossing in huis om mijn bezittingen te beschermen?”

Toegevoegde waarde
Makelaars en adviseurs spelen volgens Lefèvre een essentiële rol bij het zoeken naar die oplossingen. “Als je een goede relatie hebt met de makelaar zullen ze proberen een oplossing te vinden binnen je bestaande verzekeringsprogramma. Een manier om je te verzekeren van deze werkwijze is door de adviseur te belonen voor de toegevoegde waarde die hij levert in plaats van provisiebeloning (door de verzekeraar – red). Ik zie dit steeds meer gebeuren. Maar je hebt wel een echte samenwerking nodig waarbij de verzekeraar ook is betrokken.”

Download hier het complete vraaggesprek met Lefèvre en andere actuele thema’s tijdens het ACE Benelux Risk Forum.

[contact-form-7 title=”ACE Benelux Risk Forum Vlerick 2015″]

Reageer op dit artikel