nieuws

Delta Lloyd komt met een claimemissie van € 1mld

Branche

Delta Lloyd komt met een claimemissie van € 1mld

Delta Lloyd wil een claimemissie van € 1 mld gaan doen. De emissie is nodig voor de verzekeraar om per 1 januari te kunnen voldoen aan de kapitaaleisen onder Solvency II. De speciale aandelenuitgifte, de aandelen zijn alleen beschikbaar voor huidige aandeelhouders, hing al een tijdje in de lucht.

De officiële aankondiging van de emissie komt pas op 24 februari 2016, kort na de bekendmaking van de jaarcijfers. Delta Lloyd maakt bekend dat de solvabiliteitsratio aan het einde van het derde kwartaal dit jaar op 136% lag. Op de korte termijn hoopt de directie deze nog met 10% tot 15% op te krikken. Door middel van de claimemissie wil Delta Lloyd uiteindelijk uitkomen op een solvabiliteit van 175% à 180%.

Delta Lloyd heeft al andere maatregelen genomen om de kapitaalpositie op kortere termijn te verbeteren. Zo wordt de vastgoedportefeuille verkocht, heeft de verzekeraar zijn kantoren al verkocht en staat ook de winkelportefeuille in de etalage. Delta Lloyd onderzoekt ook de verkoop van het belang van 30% in de private bank Van Lanschot.

De beurs reageert vooralsnog niet goed op het besluit van Delta Lloyd. Kort na opening van de AEX stond het aandeel bijna 5% in het rood.

Reageer op dit artikel