nieuws

Aegon heeft meest transparante jaarverslag financiële sector

Branche

Aegon heeft meest transparante jaarverslag financiële sector

Aegon heeft het meest transparante jaarverslag binnen de bancaire en verzekeringssector als het gaat om de maatschappelijke aspecten van ondernemen. Dat blijkt uit het rapport van de Transparantiebenchmark van het ministerie van Economische Zaken en de Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants (NBA) dat vandaag gepubliceerd werd. Gemiddeld scoort de financiële sector hoger dan andere sectoren.

Aegon eindigt met 185 punten als twaalfde bedrijf van Nederland. De prijs voor de beste MVO-verslaggeving van Nederland ging naar AkzoNobel. Aegon wordt binnen de financiële sector gevolgd door ING (14de plaats) en Van Lanschot (16de plaats). De bedrijven zijn beoordeeld op transparantie over onder andere beleid en resultaten, managementaanpak, samenhang van de informatie, betrouwbaarheid en relevantie. Vivat Verzekeringen is binnen de sector de beste nieuwe deelnemer met een score van 158.

Openheid
Belanghebbenden zoals aandeelhouders, belangengroeperingen en overheden verwachten steeds vaker dat bedrijven transparant zijn over hun afwegingen en prestaties op maatschappelijk vlak. Minister Henk Kamp van Economische Zaken: “Juist door die openheid te betrachten, kan een bedrijf met vertrouwen in dialoog gaan met de stakeholders over de nodige verbeteringen. Zo krijgt MVO een vaste plek in het ondernemerschap van vandaag.”

Nulscore
In totaal vielen 200 punten te behalen. Bedrijven krijgen een nulscore wanneer ze hun verslag niet tijdig of kosteloos en publiek beschikbaar stellen. Of wanneer ze een verslag op groepsniveau publiceren zonder daaraan vanuit een verslag van de Nederlandse entiteit te verwijzen en zonder zich aan te melden voor de regeling voor groepsverslagen. HDI Gerling en RFS Holland Holding noteerden nul punten.

Reageer op dit artikel