nieuws

Verbond ongelukkig met voorstel voor kleine werkgevers

Branche

Verbond ongelukkig met voorstel voor kleine werkgevers

Het Verbond van Verzekeraars zegt in een reactie zich niet te kunnen voorstellen dat het kabinet serieus overweegt een publieke verzekering voor het tweede jaar loondoorbetaling te introduceren

.

Volgens het Verbond wordt daardoor de preventie en re-integratie van zieke werknemers belemmerd, wordt het stelsel hopeloos complex en stijgen dus de lasten voor werkgevers. “De conclusie is onontkoombaar dat het stelsel hiermee voor iedereen slechter uitpakt en het kabinet het paard achter de wagen spant”, aldus een verklaring van de verzekeraarskoepel.

Het Verbond reageert daarmee op de belofte van het kabinet vandaag om kleine ondernemers niet langer te verplichten twee jaar loon door te betalen voor hun zieke werknemers. Deze termijn zal worden teruggebracht naar een jaar, zei minister Lodewijk Asscher (Sociale Zaken) vrijdag na de ministerraad.

Het gaat om een vrijwillige regeling voor bedrijven met maximaal tien werknemers. In het voorstel gaan de werknemers er niet op achteruit. Het UWV betaalt het tweede jaar loon. Werkgevers betalen hiervoor premie en Asscher legt ook jaarlijks 20 miljoen euro bij.

Reageer op dit artikel