nieuws

Standard & Poor’s neemt rating Vivat onder de loep

Branche

Standard & Poor’s neemt rating Vivat onder de loep

Kredietbeoordelaar Standard & Poor’s (S & P) neemt de rating van Vivat Holding en de werkmaatschappijen Vivat en SRLEV onder de loep. Dit zou kunnen leiden tot een lagere rating

Uit gesprekken met Anbang maakt de kredietbeoordelaar op dat de Chinezen een forse vinger in de pap hebben bij het neerzetten van de  strategie en de huidige operationele werkzaamheden bij Vivat. De rating van Vivat wil  S & P laten afhangen van de rating van de Chinezen, alleen Anbang heeft op dit moment geen rating. “Onze huidige zienswijze is gebaseerd op de weinig aanwezige informatie over de Anbang Group. Het kan zijn dat de rating nog lager uitvalt.” Als de informatievoorziening zo beperkt blijft overweegt de kredietbeoordelaar zelfs om de rating van Vivat uit te stellen of terug te trekken de komende weken.

Reageer op dit artikel