nieuws

Cyber risk: goede voorbereiding en communicatie noodzakelijk

Branche

Cyber risk:  goede voorbereiding en communicatie noodzakelijk

Wil je cyber risk in een grote organisatie goed af kunnen dekken dan vraagt dat om een goede voorbereiding en dito communicatie tussen klant en verzekeraar.  Dat was globaal de conclusie van een paneldiscussie over dit hot topic tijdens het jaarlijkse ACE Benelux Risk Forum op de Vlerick Business School.  

Olivier Moumal, director Risk Managment, Insurance & Business Continuity bij de Belgische telecomaanbieder Proximus, benadrukte het belang van stresstesten om de grootte van het cyberrisico voor een specifiek bedrijf te bepalen.  Risk- en insurance managers moeten daarbij volgens Moumal samenwerken met collega’s uit de business. “Je moet altijd samenwerken met anderen. Risk managers zijn geen technische experts.”

Kyle Bryant, Regional Manager Cyber Liability  Continental Europe bij ACE, concludeerde dat voorbereiding en betrokkenheid van alle relevante afdelingen en managers essentieel is.  “En hoe beter de communicatie tussen de klant en de verzekeraar, hoe waarschijnlijker het is dat de dekking voldoet aan wat de klant wil en nodig heeft.” Er is volgens hem voldoende capactiteit bij underwriters om cyberrisico’s af te dekken.  “De vraag is alleen of er appetite is voor jouw specifieke risico.”

Rosalie André, Insurance Director bij Philips, noemt het  “de grootste uitdaging” om een vergelijkbaar product te vinden dat past bij het profiel van het bedrijf. “Verzekeraars hebben allemaal verschillende producten. Je moet vanaf het begin heel duidelijk zijn over wat je wilt verzekeren. Laat dat niet los en als je het niet krijgt moet je ook niets kopen”, zo adviseerde zij haar collega riskmanagers.

Download hier het complete verslag  van de paneldiscussie over cyber risk en andere actuele thema’s tijdens het ACE Benelux Risk Forum.

[contact-form-7 title=”ACE Benelux Risk Forum Vlerick 2015″]

Reageer op dit artikel