nieuws

APF: Schep de juiste verwachtingen

Branche

APF: Schep de juiste verwachtingen

Een welkome aanvulling in de pensioenwereld, noemt Eric Lacroix het Algemeen Pensioenfonds. En tegelijkertijd biedt de komst van het APF aanleiding om nog eens te hameren op een belangrijke taak voor werkgevers: communicatie richting deelnemers.

Het grote pluspunt van de komst van het APF? Daar hoeft Lacroix, directeur bij verzekeringen en adviesbureau Offermans Joosten, niet lang over te denken. “Voor een werkgever biedt het APF vooral budgetteerbaarheid. Bij een middelloonregeling wordt nu veelal voor vijf jaar een contract gesloten. Werkgevers met verzekerde regelingen die dat contract willen verlengen, zien de kosten vanwege de rente momenteel enorm stijgen. Het APF biedt de optie om tegen de uitvoerder te zeggen: dit is het bedrag dat je aan pensioenen mag uitgeven, welk resultaat valt daarmee te behalen? Dat kan het ene jaar tegenvallen en het volgende jaar meevallen, maar een werkgever heeft dan voor langere termijn een kostenplafond.”

‘Ik zie nu al de eerste tekenen van productvernieuwing’

Binnenkort moet het dan eindelijk rond zijn, mits het wetgevingsproces geen roet in het eten gooit: de introductie van het Algemeen Pensioenfonds. Jan Snippe, directeur pensioenen en actuariële diensten bij Hay Group is er blij mee. “Ik zie nu al de eerste tekenen van productvernieuwing.”

Lees het volledige artikel van mijn-pensioen.nu.

Reageer op dit artikel