nieuws

Vier assurantieclubs stappen uit Federatieverband

Branche

Vier assurantieclubs stappen uit Federatieverband

De Amsterdamsche Beurs Club, de Haagse Assurantie Club (HAC), FidAZ (Alkmaar-Zaanstreek) en Kenac (Kennemerland) stappen per 1 januari 2016 uit de Federatie van Assurantieclubs. De vier clubs denken dat ze meer baat hebben bij een intensieve regionale samenwerking.

De Federatie is het overkoepelend orgaan van vijftien assurantieclubs die met elkaar zo’n 5000 leden hebben. De vier clubs uit West-Nederland vertegenwoordigen 1.250 leden. Met hun vertrek is de Federatie dus een kwart van haar achterban kwijt.

De vier vertrekkende clubs zien meer in een intensieve regionale samenwerking. Ze zullen met name gaan samenwerken op het gebied van de bijeenkomsten die zij organiseren. “Het aanbod van bijeenkomsten zal meer en beter op elkaar worden afgestemd en de clubs zullen met ingang van heden vrijwel alle bijeenkomsten en lezingen voor elkaars leden openstellen. Hierdoor ontstaat voor de leden een groter en aantrekkelijk aanbod in een grotere regio”, aldus de verenigingen.

Er is geen intentie om als clubs te fuseren. De clubs blijven autonoom functioneren. Voorzitter André Cremers van de HAC: “Wij zien dat onze leden wonen en werken in de gehele regio en op deze manier kunnen wij meer betekenen voor onze leden, zonder dat het eigen karakter van de club verandert. We gaan dus gezamenlijk meer leveren aan de leden dan voorheen.”

Reageer op dit artikel