nieuws

RET-bus rijdt in gevel van SAA

Branche

RET-bus rijdt in gevel van SAA

Bij het Zuidplein in Rotterdam zijn dinsdag twaalf mensen gewond geraakt toen een bus van openbaarvervoerbedrijf RET tegen de gevel van het verzekeringskantoor SAA reed.

Het ongeluk gebeurde op het kruispunt Vaanweg/Zuiderparkweg. De stadsbus reed eerst dwars door een perkje en kwam daarna tegen het gebouw tot stilstand. Ooggetuigen melden dat de vrouwelijke buschauffeur onwel is geraakt. Ze zat volgens de politiewoordvoerster bekneld, is uit de bus gehaald en naar het Erasmus Medisch Centrum gebracht.

Het kantoor van SAA waar de bus tegenaan is gereden, werd uit voorzorg door eigen personeel ontruimd. “In overleg met brandweer en medewerkers van de gemeente Rotterdam kijken we of en wanneer ze kunnen terugkeren”, aldus de politiewoordvoerster. Het ongeluk, in de buurt van winkelcentrum Zuidplein, trekt veel bekijks.

Het kantoor van SAA is op dit moment niet bereikbaar. Telefoontjes worden extern opgevangen.

Reageer op dit artikel