nieuws

Ook DNB stopt met hypotheekkorting voor personeel

Branche

Ook DNB stopt met hypotheekkorting voor personeel

Toezichthouder DNB is in navolging van collega AFM ook gestopt met het aanbieden van een korting op hypotheeklasten voor personeel. Nieuwe werknemers kunnen vanaf 1 maart volgend jaar geen aanspraak meer maken op deze arbeidsvoorwaarde, meldt het FD.

Personeelsleden van DNB krijgen een fikse korting op de hypotheeklasten, bij huisbankier ABN Amro is er sprake van een korting van 30% over het deel van de hypotheek dat wordt gedragen door de werknemer. De toezichthouder vergoedt die korting aan de bank. Daar komt vanaf volgend jaar een einde aan, net als de AFM eerder al een einde maakte aan de personeelskorting. “We kijken wat er bij ons in de omgeving gebeurt”, verklaart een woordvoerder van DNB.

Er kwam de laatste tijd veel druk op de toezichthouder om de arbeidsvoorwaarden aan te passen, nadat banken eerder al een soortgelijke stap zetten. Bestaande medewerkers houden, in ieder geval voorlopig, hun korting nog wel.

Reageer op dit artikel