nieuws

Iedere vakman z’n eigen profiel – Deel III De verbinder: aandacht voor de klant

Branche

Iedere vakman z’n eigen profiel – Deel III De verbinder: aandacht voor de klant

Om een duurzaam succesvolle adviseur te zijn, is het essentieel uw kwaliteiten optimaal te benutten. Met het zelfassessmentVakspiegel.nl krijgt u snel inzicht in uw vakmanschapsprofiel. Vanuit die kennis kunt u zich gericht verder ontwikkelen. Wat is nu bijvoorbeeld kenmerkend voor de verbinder?

De verbinder heeft veel aandacht voor het contact met de klant. Hij kan goed uitleggen zonder jargon te gebruiken. Vanzelfsprekend luistert de verbinder ook goed en hij stelt de juiste vragen. Van nature heeft deze adviseur het vermogen om een goede sfeer te creëren en de klant op zijn gemak te stellen tijdens gesprekken.

Langdurige relatie
De verbinder straalt betrouwbaarheid uit, met zijn persoonlijkheid en door het voorkomen van het kantoor. Een langdurige relatie met klanten is zeer belangrijk. De financieel adviseur met een focus op de klantrelatie legt doorgaans regelmatig contact met klanten om bij te praten. Ook als dat niet direct een gelegenheid tot verkopen betekent. De verbinder steekt ook veel tijd in netwerken, ook buiten kantooruren.

Belangenvertegenwoordiger
De bijdrage aan het vakwerk van het kantoor naar klanten, wordt vooral duidelijk wanneer de klant met vragen of problemen zit. De verbinder weet de behoeften van de klant goed te vertalen naar de organisatie en treedt op als belangenvertegenwoordiger.

Inzicht in vakmanschapskwaliteiten
Duurzame ontwikkeling begint bij weten waar uw kwaliteiten liggen en wat uw ontwikkelpunten zijn. Het online zelfassessment Vakspiegel zorgt voor dat inzicht. Aan de hand van acht kenmerkende vakmanschapskwaliteiten definieert de Vakspiegel uw profiel.
Weten welk profiel u heeft als vakman? Maak het zelfassessment opwww.vakspiegel.nl.

Lees ook de specialist
Lees ook de professional

Reageer op dit artikel