nieuws

Iedere vakman z’n eigen profiel – Deel I De specialist: diepgaande kennis

Branche

Iedere vakman z’n eigen profiel – Deel I De specialist: diepgaande kennis

Bent u een specialist, professional, verbinder of pragmaticus … iedere financieel adviseur heeft een ander profiel. En elk profiel brengt een andere kracht of voorkeur naar voren. Wat is nu bijvoorbeeld kenmerkend voor de specialist? Dit is het eerste profiel in deze serie.

Duurzame ontwikkeling begint bij weten waar uw kwaliteiten liggen en wat uw ontwikkelpunten zijn. Het online zelfassessment Vakspiegel zorgt voor dat inzicht. Aan de hand van acht kenmerkende vakmanschapskwaliteiten definieert de Vakspiegel uw profiel.

Waarde voor uw klanten
Uw profiel maakt uw verschillende voorkeuren, pluspunten én aandachtspunten duidelijk. Hiermee kunt u uw ontwikkeling richting geven, uw competenties op niveau houden en nóg beter presteren. En dat zorgt ervoor dat u duurzaam succesvol kunt opereren, met echte waarde voor uw klanten.

Afspraak is afspraak
Een specialist heeft diepgaande kennis van verzekeringen en andere financiële producten. Deze kennis strekt zich uit van de verzekeringsmarkt tot de regelgeving rondom financiële producten. Ook een zeer accurate procedurele afhandeling is typisch voor de specialist. Het werk is voorspelbaar: afspraak is afspraak en protocollen staan niet ter discussie.

Actuele ontwikkelingen
De specialist met een proactieve focus op het kantoor is doorgaans zeer vaardig in het koppelen van actuele ontwikkelingen in de verzekeringsmarkt aan het aanbod van het kantoor. Nieuwe regelgeving wordt gelijk verwerkt in de kantoorprocessen. Deze financieel adviseur kent ook de nieuwste verzekeringsproducten tot in detail.

Advies van hoge (technische) kwaliteit
De bijdrage aan het vakwerk van het kantoor aan klanten bestaat vooral uit de inbreng van specialistische en up-to-date kennis. Ook het nauwgezet toepassen van procedures hoort hierbij. De specialist onderscheidt zich door uitstekende organisatorische en administratieve vaardigheden. Het resultaat is een financieel advies van hoge (technische) kwaliteit, dat op betrouwbare wijze tot stand is gekomen.

Weten welk profiel u heeft als vakman? Maak het zelfassessment op www.vakspiegel.nl.

Reageer op dit artikel