nieuws

NN doet goede zaken in 2e kwartaal

Branche

NN doet goede zaken in 2e kwartaal

Nationale-Nederlanden (NN) heeft in het tweede kwartaal van dit jaar een fors hogere operationele winst geboekt van € 488 mln. Dat is 90% meer dan een jaar eerder. NN dankt deze groei onder meer aan verbeterde resultaten bij alle onderdelen, maar vooral door een groot dividend private equity in Nederland. Dit blijkt uit de vandaag gepubliceerde kwartaalcijfers.

Het nettoresultaat steeg met 56% tot € 392 mln in het tweede kwartaal. Bestuursvoorzitter Lard Friese: “We behalen gezonde resultaten bij al onze onderdelen, maar vooral de levensverzekeringen en de Europese verzekeringsdivisie deden het goed”. Friese is ook blij met de kostenbesparingen. Het doel is om € 200 mln te besparen en de teller staat nu op € 198 mln. Wel is hij van mening dat er nog altijd ruimte is voor verbeteringen. “We blijven ons focussen op onder meer efficiency en het verbeteren van de combined ratio van ons schadebedrijf. ”

Daling
De nieuwe verkopen lieten een daling zien van 10%. Deze daling zat met name bij levensverzekeringen in Nederland en was te wijten aan lagere verkoop van pensioencontracten en het feit dat minder collectieve pensioencontracten werden vernieuwd. NN blijft wel zoeken naar groeimogelijkheden in de pensioenmarkt.

Focus
Bij het schadebedrijf blijft de focus op het aanbieden van transparante producten en diensten. De continue verbetering van de underwriting prestaties resulteerde in een hoger operationeel resultaat, vooral bij Motor.

NN Bank
De hypotheekportefeuille van NN Bank steeg naar € 9,5 mld tegenover € 8,6 mld aan het eind van het eerste kwartaal. Het spaartegoed van klanten groeide naar € 8 mld aan het eind van het tweede kwartaal.

Reageer op dit artikel