nieuws

DNB-prostituee krijgt geen ontslagvergoeding

Branche

DNB-prostituee krijgt geen ontslagvergoeding

Die vrouw die vorig jaar werd ontslagen door DNB vanwege haar vermeende bijbaan als sm-prostituee, krijgt geen ontslagvergoeding. Dat blijkt uit een vonnis dat door Follow the Money is opgeduikeld. De vrouw claimde een bedrag van € 221.137,40 aan ontslagvergoeding omdat zij zegt nimmer te hebben bijverdiend als prostituee.

De DNB-medewerker, wiens naam onbekend is, die toezicht hield op de trustsector deed flink wat stof opwaaien toen Quote in april bekend maakte dat zij onder het pseudoniem Conchita van der Waal onder andere bereid was als SS-commandante op te treden. Ook had zij een eigen website waar zij haar diensten als prostituee aanbood en waar zij zichzelf aanprees als een ‘high class nymphomaniac’. Uit het vonnis blijkt dat de vrouw claimde nooit werkzaam te zijn geweest als prostituee, maar dat de website simpelweg deel uitmaakte van de ‘fantasiewereld’ van haarzelf en haar man, naar eigen zeggen actieve ‘swingers’.

De rechter laat in het midden of de vrouw zich daadwerkelijk heeft geprostitueerd maar stelt DNB in het gelijk dat de positie van de vrouw uitermate chantabel was geworden. “Voorts staat voldoende vast dat die omstandigheden voor derden kenbaar waren en dat voor die derden ook kenbaar was welke functie verweerster had bij DNB.” De rechter oordeelde dat de ex-toezichthouder er zelf voor zorgde dat het beeld ontstond dat zij actief was in de prostitutie. Daarbij was het volgens de rechtbank niet van belang of zij ook daadwerkelijk actief was als prostituee of dat het slechts om een fantasie ging. Het ontstane beeld maakte de voormalig DNB’er kwetsbaar voor chantage. Zij is ‘ernstig tekortgeschoten als werknemer’, aldus de rechter.

Reageer op dit artikel