nieuws

Delta Lloyd krijgt forse tikken op de beurs

Branche

Delta Lloyd krijgt forse tikken op de beurs

De beurs heeft niet goed gereageerd op de halfjaarcijfers van Delta Lloyd. Rond 13.00 uur vanmiddag stond de koers van de verzekeraar op een verlies van ongeveer € 3,40 euro, een daling van meer dan 20%.

De negatieve reactie heeft vooral te maken met de dalende solvabiliteit. Analisten hadden een daling naar 192% verwacht, in werkelijkheid is dat 179% geworden. Het FD meldt dat beleggers zich met name zorgen maken over het dividend. Dat wordt nu nog niet aangetast, maar komt in het geding als de solvabiliteit verder zakt. Analist Matthias de Wit (KBC Securities) raadt tegenover het FD aan om posities in Delta Lloyd af te bouwen, Rabo-analist Cor Kluis past zijn advies aan van kopen naar houden.

Delta Lloyd verklaarde vanochtend in de persoon van CEO Hans van Noordaa dat de wettelijke solvabiliteit negatief werd beïnvloed door ‘rente- en spreadbewegingen’ in het afgelopen kwartaal. Ondanks de dalende solvabiliteit zette de verzekeraar nog wel een bruto operationeel resultaat van € 527 mln neer.

Reageer op dit artikel