nieuws

CDFD start consultatie PE-actualiteiten 2016

Branche

CDFD start consultatie PE-actualiteiten 2016

Het CDFD is gestart met de consultatie van de PE-actualiteiten van 2016. Dat maakte het CDFD bekend. Alle partijen uit de branche hebben nu de kans te reageren op de PE-actualiteiten, waarna de reacties zullen worden meegenomen in het advies van het CDFD.

Omdat de PE-actualiteiten zich beperken tot actualiteiten die niet ouder zijn dan één jaar wordt de inhoud voor het kalenderjaar 2016 herzien. De PE-commissie van het CDFD die het College adviseert over actualiteiten in het kader van de Wft-vakbekwaamheid, maakte de actualiteiten onder andere op basis van bijdragen uit de markt.

Na de marktconsultatie, die eindigt op 18 september, zal de PE-commissie in de eerste week van oktober een advies uitbrengen aan het CDFD. Uiteindelijk zal ook het ministerie van Financiën zich nog buigen over het advies en het streeft er naar per 21 oktober met een definitief advies te komen. Het CDFD hoopt de opleidingen zo genoeg tijd te geven om hun lesmateriaal en examentrainingen aan te passen. Per 1 april 2016 zullen de nieuwe actualiteiten namelijk ingaan.

Reageer op dit artikel