nieuws

Zomerserie (6): zeven vragen aan Lidwien Suur (Unigarant/ANWB)

Branche

Zomerserie (6): zeven vragen aan Lidwien Suur (Unigarant/ANWB)

In de zomerluwte komt amweb met een serie interviews met mensen uit de verzekeringssector. Luchtig, maar toch prikkelend. We leggen ze tien vragen voor, waarvan ze er zeven moeten beantwoorden. De zesde in de serie is Lidwien Suur, ‎CEO van Unigarant & ANWB Verzekeren.

1. Wat doe jij in de zomer? Wordt er dan nog wel gewerkt?
“Er wordt vakantie gevierd, want met schoolgaande kinderen ben ik jammer genoeg gebonden aan het hoogseizoen. Maar daarnaast wordt er ook hard gewerkt. Zomer is bij ons hoogseizoen. Als specialist in reis- en recreatieverzekeringen is het bij ons extra druk als Nederland vrij is. We zijn er helemaal klaar voor.”

2. Welke noodzakelijke Wft-diploma’s heb je al gehaald?
“Ik heb mijn huidige diploma’s al laten omzetten, maar ik moet mijn PE Plus nog wel halen. Ik denk dat ik mijn eigen ‘stok achter de deur’ ondanks het uitstel toch maar gewoon op eind dit jaar laat staan.”

3. Wat is je boodschap aan Jeroen Dijsselbloem?
“Naar mijn mening is de belangrijkste opdracht voor Jeroen Dijsselbloem op dit moment om samen met de Eurogroep en Europese regeringsleiders te zorgen voor een stabiele Europese Unie en om de voorwaarden te scheppen voor meer en structurele groei in de Eurozone. Daar is echt behoefte aan en ook heel belangrijk voor onze branche.”

4. Als je het voor het zeggen had, wat zou je dan morgen meteen veranderen aan de verzekeringsbranche?
“Meer diversiteit in met name de top van de verzekeringsbedrijven. En dat gaat niet alleen over mannen en vrouwen, maar ook over achtergrond, ervaring en kijk op de wereld. Dat is de basis voor meer innovatief vermogen.”

5. Welk boek ga je lezen?
“Het tweede boek van de Outlander serie van Diana Gabaldon, aangezien ik gek ben op Schotland. En in ieder geval Uncommon Service van Francis Frei om inspiratie op te doen hoe we nog beter kunnen excelleren in service naar onze klanten en leden.”

6. Van welke industrie/welk bedrijf zou de verzekeringsbranche wat kunnen leren?
“Van iedere branche die door technologische ontwikkelingen nu al in grotere nood verkeert dan wij, aangezien het ons nabije voorland is. Denk aan kabelbedrijven, de energiesector, de mediasector of telecom.”

7. Wie wil je op vakantie echt niet tegenkomen?
“Ik kom het liefst weinig mensen tegen, naast mijn gezin uiteraard. Ik ben meer op zoek naar de natuur en rust. Dus ik probeer de meest voor de hand liggende vakantiebestemmingen dan ook te vermijden.”

Eerdere zomergasten staan hier.

 

Reageer op dit artikel