nieuws

Verkoop Delta Lloyd Bank België aan Anbang nog altijd niet rond

Branche

Verkoop Delta Lloyd Bank België aan Anbang nog altijd niet rond

De verkoop van Delta Lloyd Bank aan het Chinese Anbang, dat in Nederland Vivat Verzekeringen kocht, heeft nog altijd geen groen licht gekregen van de Belgische toezichthouders. Daarmee missen de partijen de eigen deadline voor de verkoop: het tweede kwartaal van dit jaar. Dat meldt het Belgische De Tijd.

Delta Lloyd en Anbang wachten nog op goedkeuring van zowel de Belgische als de Europese toezichthouder. Een woordvoerder van Delta Lloyd verwacht wel dat die binnenkort komt. “De Nationale Bank (Belgische DNB, red.) en de Europese Centrale Bank moeten hun akkoord geven. Het goedkeuringsproces loopt naar tevredenheid. Wij verwachten in de zomer goedkeuring en de closing van de transactie.”

Anbang ondervindt soortgelijke problemen met de aankoop van de Belgische verzekeraar Fidea. Die verkoop had in het eerste kwartaal al afgerond moeten worden. Fidea’s CEO meldt dat de transactie al goedgekeurd is door de toezichthouders, maar tegenover De Tijd wil De Nationale Bank dat niet bevestigen. In Nederland heeft Anbang Vivat Verzekeringen, waar onder meer Reaal en Zwitserleven deel van uitmaken, aangekocht. Ook die koop moet nog goedgekeurd worden door de toezichthouders.

Reageer op dit artikel