nieuws

Oud-tussenpersoon wil miljoenen zien van Reaal

Branche

Oud-tussenpersoon wil miljoenen zien van Reaal

Voormalig tussenpersoon Ron Kuiper heeft Reaal gedagvaard om een zaak uit de jaren ’90 tegen verzekeraar Hooge Huys, inmiddels onderdeel van Reaal. Kuiper zegt dat zijn kantoor door schuld van Hooge Huys in 1998 failliet is gegaan en wil daar nu alsnog genoegdoening voor.

Kuiper begon in 1993 onder de naam Sans Préjudice te bemiddelen in verzekeringen, doorlopende kredieten, persoonlijke en hypothecaire geldleningen, leasecontracten en pensioenen. In vijf jaar tijd bouwde hij een portefeuille met een waarde van € 1,8 mln op. Midden jaren ’90 regelde Kuipers kantoor ook hypotheken voor makelaars kantoor Aniruda. Dat bleek achteraf een misstap: het kantoor leverde vervalste gegevens aan en in 1999, al na zijn faillissement, werd Kuiper zelf ook gearresteerd in de zaak. Na drie dagen verhoor werd hij vrijgelaten en uiteindelijk ook vrijgesproken.

E-mail
Op dat moment was Kuipers bedrijf al failliet gegaan en volgens hem was Hooge Huys daar de veroorzaker van. De verzekeraar stuurde al in 1997 een e-mail naar banken en verzekeraars, vanwege Kuipers samenwerking met Aniruda, met de vraag of zij bekend waren met het kantoor van Kuiper. Kredietverstrekkers en verzekeraars die daarop reageerden kregen volgens de ex-intermediair van Hooge Huys te horen dat Kuiper een oplichter was en dat er met hem geen zaken meer gedaan moesten worden.

Faillissement
Dat leidde er volgens Kuiper toe dat vanaf 1997 steeds meer van zijn klanten en kredietverstrekkers niet meer met hem wilden werken. De zaken gingen snel achteruit en een jaar later werd het faillissement van Sans Préjudice aangevraagd door DAK. Kuiper heeft zich intussen al jaren teruggetrokken uit de verzekeringswereld, hij werkt als aannemer, maar hij zegt nu voldoende bewijs te hebben voor een sterke zaak tegen Hooge Huys, dat in de boedel van Reaal, onderdeel van Vivat Verzekeringen, zit. Voor de geleden materiële en immateriële schade eist hij van de verzekeraar enkele miljoenen euro’s.

Dagvaarding
Kuiper is momenteel druk doende gegevens te verzamelen van mensen uit de branche die bekend zijn met de mail van Hooge Huys, die naar zijn gevoel uiteindelijk zijn ondergang inluidde. Zijn advocaat meldt dat de dagvaarding gisteren naar de deurwaarder is gestuurd. Vivat laat op zijn beurt via een woordvoerder weten dat de zaak bekend is bij de verzekeraar. Vivat wacht de dagvaarding af en wil deze eerst bestuderen voordat er een reactie volgt.

Reageer op dit artikel