nieuws

‘Corporate bedrijfsleven kan nog leren van financiële sector’

Branche

‘Corporate bedrijfsleven kan nog leren van financiële sector’

Het bedrijfsleven zou volgens het internationale werving & selectiebureau Michael Page nog veel kunnen leren van de financiële sector op het gebied van risk management, compliance en data-security. Volgens Michael Page hebben internationale regels als Wft, Solvency en Basel, en toezichthouders als de AFM en DNB, de banken en verzekeraars de afgelopen jaren gedwongen om scherp te zijn op hun processen, procedures en systemen.

Door recent veranderde wetgeving moeten nu alle bedrijven en overheden meer aandacht geven aan cybersecurity. Michael Page heeft hierdoor de vraag naar professionals op het gebied van Risk & Compliance de afgelopen jaren enorm zien stijgen. “Naar aanleiding van deze nieuwe wetgeving zijn wij gaan kijken waar kandidaten voor deze functies vandaan komen. Het blijkt dat veel kandidaten uit de financiële sector komen, gezien hun opgedane kennis en expertise”, zegt Michel Verduin, director business development bij Michael Page.

De vraag naar geschikte kandidaten op het gebied van compliance, security en risk-management zijn, volgens Verduin, de afgelopen jaren in enorm tempo toegenomen. Toch verwacht Verduin geen kaalslag in de financiële branche door specialisten die naar andere sectoren binnen het bedrijfsleven vertrekken. “Verzekeraars en banken hebben enorme hoeveelheid data. Dat maakt functies in deze sector nog steeds erg interessant voor IT-ers, Business Intelligence en bigdata-specialisten, Business Controllers en Compliance Officers”, aldus Verduin. Verschillende sectoren, zoals Retail en Uitgevers, vervagen doordat steeds vaker de nadruk wordt gelegd op e-commerce, vertelt Verduin. “Steeds meer bedrijven bieden hun diensten of producten online aan en zijn nu op zoek naar hetzelfde profiel. Maar wij zien geen biedoorlog voor deze kandidaten. Ze bieden goede salarissen, maar wel conform de markt”, zegt Verduin.

De ingezette outsourcing en automatiseringsslag betekent volgens Michael Page ook dat er steeds meer banen op de tocht komen te staan. Zo zijn functies binnen de administratieve of support-afdelingen door automatisering steeds vaker overbodig. “Met name laagopgeleide mensen zien hun banen verdwijnen. De vraag naar hoogopgeleide specialisten zien we echter steeds meer toenemen”, aldus Verduin. Exacte cijfers zijn niet bekend maar Michael Page verwacht dat deze trend de komende jaren zal doorzetten.

Reageer op dit artikel