nieuws

Bezoekers amweb willen betaling zelf kunnen regelen met klant

Branche

Bezoekers amweb willen betaling zelf kunnen regelen met klant

Het pleidooi van Enno Wiertsema, directeur van Adfiz, om klanten meer de mogelijkheid te bieden om gespreid te betalen voor de adviesfee, vindt een groot deel van de bezoekers van amweb niet per definitie nodig. Het merendeel van de bezoekers zou liever zien dat adviseurs en klanten zelf tot een afspraak komen over de betaling van de adviesfee.

Dat vindt 62% van de 262 stemmers. Meer dan een kwart (26%) van de stemmers is het eens met Wiertsema en zou graag de mogelijkheid willen dat de adviesfee gespreid betaald wordt. Klanten zouden op deze manier, volgens deze stemmers, het advies weer betaalbaarder vinden. Slechts 12% ziet het als een stap terug.

Overnamezucht van Anbang

De nieuwe peiling gaat over de overname van Vivat door Anbang. Gerard van Olphen liet zondag weten dat de overname van Vivat rond is en dat Anbang mogelijk ook geïnteresseerd zou zijn in de genationaliseerde verzekeraar ASR. “De minister moet nog bepalen of het een beursgang wordt of dat verkoop ook een optie is”, zegt Van Olphen tegen het FD. “Ze moeten dan kijken of er strategische interesse is. Wel, Anbang zou een partij kunnen zijn”, aldus Van Olphen. Is een overname van nog een Nederlandse verzekeraar door Anbang een goede zaak? Stem!

[poll14]

Reageer op dit artikel