nieuws

Bankenbeloning ABN Amro maximaal € 4,5 miljoen

Branche

Bankenbeloning ABN Amro maximaal € 4,5 miljoen

De drie zakenbanken die zijn aangewezen om de beursgang van ABN Amro in goede banen te leiden, kunnen rekenen op een gezamenlijke beloning van maximaal €4,5 miljoen. Het NLFI, de stichting die de aandelen ABN namens de Staat beheert, heeft dat bedrag bekend gemaakt.

Daarnaast bedraagt de basisfee nul en krijgen de banken een vergoeding voor specifieke reis- en verblijfskosten met een vast maximum per zakenbank. Normaal vangt een bank een percentage van de waarde van de aandelen. Overigens is ook nog niet zeker of de totale som van € 4,5 miljoen volledig wordt uitgekeerd. Het exacte bedrag wordt na afloop van de beursgang ‘volledig discretionair’ door de NLFI bepaald.

Onlangs werden ABN Amro zelf, Deutsche Bank en het Amerikaanse Morgan Stanley, benoemd tot wereldwijde coördinator. Dat is de belangrijkste rol in het begeleidingsproces. Eind augustus wordt bekend welke zakenbanken geselecteerd zijn voor de rollen van ‘bookrunner’ en ‘co-lead manager’. NLFI put daarbij uit een groslijst van zakenbanken met kennis en ervaring op het gebied van grote effectentransacties. Deze lijst is eerder dit jaar vastgesteld na een selectie via een open procedure.

Reageer op dit artikel