nieuws

Winst Aon Nederland in 2014 met 22% gedaald

Branche

Winst Aon Nederland in 2014 met 22% gedaald

Aon Nederland zag de nettowinst dalen van € 33,7 mln in 2013 naar € 26,3 mln in 2014. Hoewel de omzet slechts met 1% is gedaald ten opzichte van 2013 is de nettowinst met 22% gedaald. De daling van de nettowinst wordt voornamelijk veroorzaakt door hogere kosten. Dat blijkt uit de jaarcijfers Aon Nederland.

De slechte cijfers zijn ook te zien bij het bedrijfsonderdeel Aon Hewitt, dat zich bezighoudt met human-resourcemanagement, consultancy en outsourcing. “Pensioenfondsen consolideren steeds meer waardoor het aantal klanten afneemt. Daarnaast speelt de omschakeling van provisie naar fee een rol in de omzet van Aon Hewitt”, zegt Pascal Hogenboom, CEO van Aon Hewitt. De omzet van het bedrijfsonderdeel Aon Risk Solution (ARS) is nagenoeg gelijk gebleven. Wel is er meer nieuwe business gerealiseerd dan vorig jaar.

Ondanks de gedaalde nettowinst is Lex Geerdes, country manager van Aon Nederland, nog positief over de kansen voor het bedrijf komend jaar. “Ik ben ervan overtuigd dat er gezien ons team, de know how en innovatie van Aon voldoende groeikansen zijn in 2015. Deze kansen moeten we samen pakken in een goede samenwerking tussen Aon Benfield, Aon Hewitt en Aon Risk Solutions. 2015 zal meer dan ooit in het teken staan van maximale service aan onze klanten en tegelijkertijd verder investeren in groei van onze omzet,” zegt Geerdes.

Reageer op dit artikel