nieuws

Kamer schaart zich achter Wft-moties

Branche

Kamer schaart zich achter Wft-moties

De Tweede Kamer heeft vanmiddag twee moties in het kader van de Wft aangenomen. Het betreft de motie over een ontheffingsmogelijkheid voor schrijnende gevallen en over de overgangstermijn voor de centrale Wft-examinering.

Aukje de Vries (VVD) pleitte er met steun van Pieter Omtzigt (CDA) en Wouter Koolmees (D66) voor dat er een ontheffingsmogelijkheid zou komen voor ernstig en langdurig zieke adviseurs, om te voorkomen dat zij hun baan door de ziekte verliezen. Ook diende zij samen met Omtzigt nog een motie in met daarin het verzoek om de overgangstermijn tot 1 januari 2017 uit te stellen, in plaats van de drie maanden extra die Dijsselbloem aan de branche gaf. De moties werden aangenomen.

Liever niet
Minister Dijsselbloem (Financiën) liet in het debat weten dat hij de uitzondering voor schrijnende gevallen liever niet via de wet regelt, maar met toezichthouder AFM. De toezichthouder liet al eerder weten daarvoor open te staan.

Reageer op dit artikel