nieuws

Avéro ontwikkelt self assessment voor adviseurs

Branche

Avéro ontwikkelt self assessment voor adviseurs

Avéro Achmea lanceert de Vakspiegel, een online self assessment voor adviseurs waarmee ze inzicht krijgen in de kwaliteit van hun persoonlijke vakmanschap ten opzichte van collega’s en vakgenoten.

De tool is voor de verzekeraar ontwikkeld door Niels van der Weerdt (Inscope Consulting) en Mark van Vuuren (Universiteit Twente) en werd gisteren gepresenteerd tijdens het event De Waarde Van Advies. Benadrukt werd dat het een tool is waarmee de adviseur zichzelf kan ontwikkelen. “Het is geen tool voor de werkgever of de verzekeraar.”

Gemiddeld
De anonimiteit van gebruikers is gewaarborgd, zeggen de ontwikkelaars. Noch Avéro noch de kantoordirectie heeft toegang tot de persoonlijke gegevens van individuele adviseurs. Directeuren kunnen wel de gemiddelde scores van hun eigen kantoor zien.

Dilemma
Adviseurs die aan de meting meedoen krijgen een aantal stellingen en dilemma’s voorgelegd. Ze kunnen ook hun klanten en collega’s vragen om hen te beoordelen. Die kunnen immers helpen het zelfbeeld waar nodig te corrigeren. Een rapportage geeft vervolgens inzicht in de sterke punten en de verbeterpunten. De resultaten zijn te vergelijken met collega’s in de branche met hetzelfde specialisme.

Reageer op dit artikel