nieuws

Tweede Kamer houdt plenair debat over Wft-examinering

Branche

Tweede Kamer houdt plenair debat over Wft-examinering

Aanstaande donderdag, 4 juni, is er in de Tweede Kamer een plenair debat over de Wft-examinering. Aanleiding voor het debat is de brief die minister Dijsselbloem op 16 april aan de Tweede Kamer stuurde. Daarin ging hij onder meer in op de vele klachten over de examens én verleende hij de branche drie maanden uitstel.

Voor de vaste Kamercommissie voor Financiën was die brief aanleiding voor een plenair debat. Dat is op te maken uit verslagen van de commissie. Als eerste spreker staat Aukje de Vries (VVD) genoteerd.

Bijwonen
De Commissie Financiële Dienstverlening heeft haar achterban al opgeroepen om het debat bij te wonen. Volgens voorzitter Edwin Herdink zal tijdens het debat onder meer aandacht gevraagd worden voor de situatie van langdurig zieke collega’s, die niet deel kunnen nemen aan de examens en zal de verlenging van de uiterste examendatum opnieuw aan de orde komen.

Herdink: “Feit is dat het intermediair het de afgelopen jaren bij zulke belangrijke beslissingsmomenten liet afweten. Om de Kamerleden onze grote betrokkenheid te tonen en te laten zien dat het ons nog steeds ernst is, vragen wij u om ons deze keer niet teleur te stellen. Wanneer u acte de présence wilt geven, meld u dan donderdag 4 juni uiterlijk om 19:45 uur bij de ingang van de Tweede Kamer aan het Plein te Den Haag. De plenaire vergadering vangt aan om 20:00 uur.”

Reageer op dit artikel